• contact us
  • visit us today

Peeling chimic

 


Peelingul chimic este o  procedura nechirurgicala  pentru a restaura o fata ridata , patata sau distrusa de soare, utilizand o solutie chimica care va indeparta straturile superficiale ale pielii. Noile celule ce se formeaza in timpul procesului de vindecare produc o suprafata a pielii mai neteda, mai intinsa, si cu aspect mai tanar. Peelingul chimic poate fi utilizat pe toata fata sau in regiuni specifice, cum ar fi fruntea sau aria dinjurul gurii.Peeling-ul chimic poate imbunatatii aspectul dvs si increderea de sine dar nu va indeparta toate imperfectiunile faciale si nu va preveni imbatrinirea.
Nu poate inlocui liftingul  facial. Exista doua tipuri de solutii chimice utilizate in peeling: fenol si acid tricloracetic .
Peeling-ul cu fenol se utilizeaza pentru a trata riduri fine faciale, pete ale pielii cauzate de sarcina, anticonceptionale, boli virale, expunerea la soare, alte forme de distructii cronice ale pielii cauzate de soare incluzand si afectiuni precanceroase ale pielii. Pentru ca pateaza ariile tratate ale pielii fenolul este utilizat pentru peeling-ul intregii fete sau poate fi folosit pe arii limitate ale fetei pe o piele unde contrastul cu ariile netratate sa nu fie atat de evident. Fenolul este utilizat exclusiv la fata. Daca se utilizeaza la gat sau in alta parte a corpului pate cauza cicatrici.
Acidul tricloracetic (TCA)
Peeling-ul cu TCA este utilizat pentru suprafete ridate mai delicate si pentru pete superficiale. Rezultatele sunt mai putin dramatice si de mai putina durata decat in peeling-ul cu fenol dar exista si avantaje, de exemplu adancimea peeling-ului pate fi ajustata depinzand de nevoile pacientului; poate fi utilizat si la gat si alte parti ale corpului; este preferat la pacientii cu pielea mai inchisa si pentru peeling-ul ariilor mai restranse ale fetei; dureaza mai putin; periada de recuperare este mai scurta; si pate fi repetata de multe ori.
Peeling-urile chimice pot fi clasificate in functie de gradul de penetrare in epiderm si de gradul de distrugere pe care il provoaca:
- peeling-uri superficiale: stratul cornos este distrus pana la cel granulos si se efectueaza cu: zapada carbonica, AHA (Alpha Hidroxi Acizi) - 20-70%, TCA (acid triclor acetic) - 10-15%;
- de profunzime medie: in cazul lor se produce distrugerea epidermului, a dermului papilar si a partii superioare a dermului reticular si pot fi efectuate cu TCA 30 pana la 35%;
- profunde, care penetreaza tegumentul pana la limita medie a dermului reticular. Aici pot fi numite formulele pe baza de fenoli, cu o utilizare extrem de restrans
Riscuri
Sunt posibile foarte rar infeectia , amorteala si cicatricile. In timpul peeling-ului cu fenol sunt posibile disfunctii cardiace astfel incat pacientii vor fi monitorizati pe tot parcursul operatiei. Peeling-ul cu fenol face ca pielea sa-si piarda capacitatea de a produce pigment ( bronz). Aceasta inseamna ca veeti avea o culoare mai deschisa si ca va trebui sa va protejati de soare in permanenta. Cu un peeling cu TCA protectia fata de soare se mentine dar nu este atat de stricta deoarece pielea nou formata este capabila sa produca pigment . cu ambele proceduri exista deasemenea posibilitatea modificarilor anormale de culoare. Pot apare puncte albe dar acestea vor dispare de la sine sau se pot trata cu usurinta. Persoanele care tind sa dezvolte reactii alergice sau vezicule datorita febrei, pot dezvolta un puseu acut.

Un alt gen de a impiedica imbatranirea prin peeling si a capata un ten minunat mai repede decat iti poti imagina. Se numeste phytopeeling si este un procedeu cu mai putine riscuri ,costuri mai mici dar cu aceleasi rezultate, care foloseste produse de ingrijire bazate pe extracte naturale si care garanteaza rezultate de exceptie pe termen nelimitat.

Pentru informatii si programari ne puteti contacta la tel :0744171108